RS Warrior Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Administrator
Joined
·
28,376 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Hey wassup Stan! I will try to send a bit of help to your old member account. Please send me a PM with the email address you used back then. Plus the one you use these days if different. You will receive a prompt. Mike.

Added 7/8/2019: did not hear from you so idled things. Let me know if you still need help with your old account. Also curious about See member account! Later. Mike.

Just a clarification, this is Redbullssg (Stan), not See... Still can't get in.

Anyway, been a while since I've done an oil change on the bike, it's been in storage for a few years. I changed it before I stored it, so the oil looked great still, but, did it anyway. Like I said, it's been a while, so had to try to remember the ropes. I rode it for a bit, let idle for 30 seconds or so, but the rest was a fog, lmao guess I'm getting old. I drained the front plug, and the filter. Went to drain the rear plug and was trying to remember, for some reason, I didn't remember changing socket sizes for the rear, but I removed the oil tank lower tube plug (10mm) and soon as I did, I was like, that's not right. Nothing came out, but just a trickle. Anyway, move to the correct one, drained the rest..

Now, I could kinda remeber it was under 5 quarts, because I'd always have some left over, and put it on the shelf for next change. But after filling with 4.5, then running for a while, and checking the level again, it didn't even touch the bottom of the dipstick. Looking down inside, it was really low looking.. I could, I am pretty sure, put another quart in there before it would be half way on the dipstick. But, I knew 5 quarts is not right....

Came to my trust forum, missing this place... Anyway, now I'm sure I was right after reading through, but do not understand why it's not showing on the stick right. I'll ride it and check again, but I do not ever remeber dojng that before. I'm wondering if by pulling the 10mm plug, it released a vacuum and more drained out the rear than normal... Guess I'll find out when ride it and recheck.
 

·
Registered
Joined
·
4,104 Posts
I'm pretty sure the old email address has been deleted. The domain has changed and I have no way to access it anylonger. I'll pm you. Sorry such a long time to reply. I wasn't signed in.

Hey wassup Stan! I will try to send a bit of help to your old member account. Please send me a PM with the email address you used back then. Plus the one you use these days if different. You will receive a prompt. Mike.

Added 7/8/2019: did not hear from you so idled things. Let me know if you still need help with your old account. Also curious about See member account! Later. Mike.

Just a clarification, this is Redbullssg (Stan), not See... Still can't get in.

Anyway, been a while since I've done an oil change on the bike, it's been in storage for a few years. I changed it before I stored it, so the oil looked great still, but, did it anyway. Like I said, it's been a while, so had to try to remember the ropes. I rode it for a bit, let idle for 30 seconds or so, but the rest was a fog, lmao guess I'm getting old. I drained the front plug, and the filter. Went to drain the rear plug and was trying to remember, for some reason, I didn't remember changing socket sizes for the rear, but I removed the oil tank lower tube plug (10mm) and soon as I did, I was like, that's not right. Nothing came out, but just a trickle. Anyway, move to the correct one, drained the rest..

Now, I could kinda remeber it was under 5 quarts, because I'd always have some left over, and put it on the shelf for next change. But after filling with 4.5, then running for a while, and checking the level again, it didn't even touch the bottom of the dipstick. Looking down inside, it was really low looking.. I could, I am pretty sure, put another quart in there before it would be half way on the dipstick. But, I knew 5 quarts is not right....

Came to my trust forum, missing this place... Anyway, now I'm sure I was right after reading through, but do not understand why it's not showing on the stick right. I'll ride it and check again, but I do not ever remeber dojng that before. I'm wondering if by pulling the 10mm plug, it released a vacuum and more drained out the rear than normal... Guess I'll find out when ride it and recheck.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top